Baskı altında sessiz çığlıklar: Kırım'da bir tek kişilik eylem daha yapıldı

Rus işgali altındaki Kırım’da 27 Mart’ta yapılan baskınlar sonucu işgalci güçler tarafından rehin alınan 23 Kırım Tatarına destek eylemleri devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2019 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2019 18:02
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım’da 27 Mart’ta yapılan baskınlar sonucu işgalci güçler tarafından rehin alınan 23 Kırım Tatarına destek eylemleri devam ediyor.

Bugün Akmescit’in Maryino semtinde bir kişi daha baskılara karşı tek kişilik eylem düzenledi.

http://qha.com.tr/haberler/70-yasindaki-kirim-tatari-anneden-oglu-icin-tek-kisilik-eylem/16113/

Yol kenarında eylem düzenleyen kişiyi gören aktivist Gafar Ablâkimov yaptığı açıklamada, “Bu insanın kim olduğunu bilmiyorum. O alıkonulan Kırım Tatar aktivistlerin akrabası değil. O önceki gün eylem yapan Ruslan Süleymanov’un annesini gördüğünü ve kayıtsız kalamadığını söyledi. Elinde tuttuğu pankartta: “Benim kardeşim terörist değil” yazıyordu.” diye kaydetti.

Tek kişilik eylem düzenleyen Kırım Tatar aktivistin yanına sözde polis görevlilerin yaklaştığı ve ondan ifade aldığı da belirtildi.

http://qha.com.tr/haberler/babasiz-kalan-cocuklari-unutturmadilar-lviv-de-kirim-tatar-siyasi-tutsaklara-destek-eylemi/16884/

Bilindiği gibi Rus işgali altındaki Kırım’da 27 Mart’ta yapılan baskınlar sonucu işgalci güçler tarafından rehin alınan 23 Kırım Tatarından biri olan fizik öğretmeni ve aktivist Ruslan Süleymanov’un annesi Zera hanım, 70’inci yaş gününü kutladığı 5 Nisan tarihinde oğlu için tek kişilik eylem düzenlemişti.

Dün ise, işgal güçlerinin Kırım Tatarlarına baskı yapmak amacıyla uydurduğu sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde tutuklanan Kırım Tatarı Ayder Saledinov’un babası oğluna destek vermek için tek kişilik eylem gerçekleştirmişti.

http://qha.com.tr/haberler/kirim-tatari-baba-isgalcilerce-alikonulan-oglunun-sesi-oldu-oglum-terorist-degil/16707/