Bakü'de, Türk Dünyası Çocuklarının Dayanışması etkinliği gerçekleştirildi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfında, 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü ve yeni yıl kapsamında "Türk Dünyası Çocuklarının Dayanışması" konulu etkinlik düzenlendi. Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe dair yaptığı konuşamada, "Çocuklarımız gelecekte birbirine destek olsun istiyorum. Türk dünyasının çocukları hep omuz omuza olsun, 21. yüzyıl Türk asrı olsun." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2021 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2021 16:48
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfında, 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü ve yeni yıl kapsamında, "Türk Dünyası Çocuklarının Dayanışması" konulu etkinlik düzenlendi. Vakıf Başkanı Günay Efendiyeva ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe dair yaptığı konuşmada, "Çocuklarımız gelecekte birbirine destek olsun istiyorum. Türk dünyasının çocukları hep omuz omuza olsun, 21. yüzyıl Türk asrı olsun." dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva'nın ev sahipliğinde "Türk Dünyası Çocuklarının Dayanışması" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe; Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuklardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerin Bakü büyükelçiliklerinin temsilcileri ve çocuklar katıldı.

"TÜRK DÜNYASI BÜYÜK BİR AĞAÇ, ÇOCUKLARI DA TOMURCUK"

"Türk Dünyası Çocuklarının Dayanışması" konulu etkinlikte konuşan Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva, Türk dünyasının büyük bir ağaç ve Türk ülkelerin bu ağacın dalları, çocukların da tomurcuk olduğunu kaydetti.

"21. YÜZYIL TÜRK ASRI OLSUN"

Azerbaycan'ın Karabağ Savaşı'nda verdiği mücadele sırasında olduğu gibi Türk dünyasının her zaman dayanışma içerisinde olduğunun altını çizen Efendiyeva, "Çocuklarımız gelecekte birbirine destek olsun istiyorum. Türk dünyasının çocukları hep omuz omuza olsun, 21. yüzyıl Türk asrı olsun." ifadelerini kullandı.

Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkelerden çocukların temsil ettikleri devletlere ait şiir ve şarkıların seslendirildiği etkinlikte; Azerbaycanlı ilkokul öğrencileri tarafından tiyatro, müzik ve dans gösterileri sergilendi.

https://qha.com.tr/multimedya/bir-millet-iki-devlet-kardeslik-destani-tiyatral-dans-gosterisi-ilk-kez-ankara-da-seyirciyle-bulustu/349078/