Bakan Çavuşoğlu: Türkiye ve Mısır arasında diplomatik temaslar başladı

Türkiye ve Mısır arasında Doğu Akdeniz'deki gelişmeler konusunda Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Mısır'la diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" dedi. Ayrıca Çavuşoğlu her iki ülkenin de diplomatik temaslar hakkında bir ön koşulu olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2021 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2021 14:54
https://www.qha.com.tr/

Türkiye ve Mısır arasında Doğu Akdeniz'deki gelişmeler konusunda Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Mısır'la diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" dedi. Ayrıca Çavuşoğlu her iki ülkenin de diplomatik temaslar hakkında bir ön koşulu olmadığını belirtti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Mısır arasında diplomatik temasların başladığı bilgisini verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün dış politikaya dair güncel gelişmeleri AA ve TRT muhabirlerine değerlendirdi. Çavuşoğlu, Türkiye-Mısır ilişkilerinin yeniden tesis edilmesinin ilişkilerde 2013'ten bu yana süren kopukluk nedeniyle zaman aldığını belirterek, "Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı." dedi.

"YOL HARİTASI ÇERÇEVESİNDE GÖRÜŞMELER OLUYOR"

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye- Mısır ilişkilerinin normalleştirilmesinde iki ülkenin de herhangi bir ön koşul öne sürmediğinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Herhangi bir ön koşul Mısırlılardan gelmedi. Bizden de herhangi bir ön koşul şu anda gitmedi. Ama yıllarca bağlar kopuk olunca bir günde hiç bir şey olmamış gibi hareket etmek de o kadar kolay olmuyor. Yavaş yavaş görüşerek, bir yol haritası belirleyerek ve o konularda adım atarak oluşuyor. Yıllardır ister istemez bu kadar kopukluk olunca bir güven eksikliği de oluyor. Bu normal, iki tarafta da olabilir. O nedenle belli bir strateji, yol haritası çerçevesinde görüşmeler oluyor, devam ediyor. Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı."