Azerbaycanlı iş adamları Türkiye'deki yatırımlarında büyük artış hedefliyor

Azerbaycan'ın Türkiye'deki yatırımlarının 5.5 milyar dolarlık kısmı Azerbaycan iş dünyasından. İş insanları, bu yıl yatırımlarını katlamak için düğmeye bastı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:50
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan'ın Türkiye'deki yatırımlarının 5.5 milyar dolarlık kısmı Azerbaycan iş dünyasından. İş insanları, bu yıl yatırımlarını katlamak için düğmeye bastı.

Akşam'ın haberine göre Türkiye'ye 2018'e kadar 26 milyar dolarla en büyük yatırım Azerbaycan’dan geldi. Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağiyev, 26 milyar dolarlık yatırımın yaklaşık 5.5 milyar dolarının iş insanları tarafından yapıldığını belirterek, "Bu yatırımın önümüzdeki birkaç yıl içerisinde birkaç katına çıkmasını istiyoruz" dedi.

http://qha.com.tr/haberler/azerbaycan-dan-turkiye-ye-gelen-turist-sayisi-yuzde-60-artti/16002/

Türkiye’deki TAİB üyeleri SOCAR ile bir toplantı düzenledi. SOCAR Türkiye Gayrimenkul ve İdari İnşaatlar Genel Müdürü Tural Mammadov da, Türkiye’ye yaptıkları yatırımın 15 milyar dolar civarında olduğunu belirterek, "Ama toplamda planlanan rakam 20 milyar dolar" diye konuştu.

1.5 milyar dolar yatırımla İzmir Aliağa’da petrol ve petrokimya Ar-Ge projesini de hayata geçirdiklerini belirten Mammadov, şöyle konuştu: “Şu an Ege Bölgesi’nin en büyük petrol üzerine Ar-Ge merkezinin projelendirme aşamasındayız. 2020 sonuna doğru da bu Ar-Ge merkezini bitirme hedefindeyiz. Bu sene inşaatına başlayacağız” ifadelerini kullandı. Petrokimya için büyük yatırım yaptıklarının altını çizen Mammadov, birkaç ay önce de Kayseri Gaz ve Bursa Gaz dağıtım şirketlerinin de alındığını belirtti.

http://qha.com.tr/haberler/tanap-ile-turkiye-ye-ulasan-azerbaycan-dogalgazinda-buyuk-artis/5072/