Azerbaycan ve Türkiye, geniş çaplı tatbikatlara devam ediyor

Azerbaycan'da devam eden Türkiye ile Azerbaycan hava ve kara kuvvetlerinin geniş kapsamlı askeri tatbikatı kapsamında yönetim ve iletişimde koordinasyonun sağlanmasına ilişkin görevler icra edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2020 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 11:37
https://www.qha.com.tr/

Türkiye ile Azerbaycan hava ve kara kuvvetlerinin geniş kapsamlı askeri tatbikatı hız kesmeden devam ediyor. Tatbikatın dün gerçekleşen bölümünde, iki ordunun, yönetim ve iletişimde koordinasyonun sağlanmasına ilişkin görevleri icra ettiği öğrenildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklama ile tatbikatın Nahçıvan'da devam eden kısmında bazı görevlerin simülasyonunun yapıldığı bildirildi.

Açıklamada tatbikata ilişkin şunlar aktarıldı:

"Nahçıvan'da düzenlenen Azerbaycan-Türkiye ortak büyük ölçekli muharebe taktik ve taktik uçuş tatbikatları devam ediyor. Eğitim senaryosuna göre, birleşme ve tabur karargahları ile askeri karar alma sürecine uygun olarak görevi netleştirmek, durumu değerlendirmek, alandaki görevleri netleştirmek ve ortak müzakere programları geliştirmek için önlemler alınmaktadır.

İLETİŞİM KOORDİNASYONUYLA İLGİLİ GÖREVLER İCRA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin birlikleriyle ortak faaliyetlerde yönetim ve iletişimin organizasyonu ile ilgili faaliyetler yürütülmektedir. Nahçıvan Garnizonu Simülasyon Merkezinde, birliklerin koordinasyonunu sağlamak için karargahın müşterek muharebe harekat planlarının hazırlanmasına ilişkin karar ve görevler bilgisayar ortamında uygulanmaktadır."