Ayrılıkçıların Donbas’ta oluşturduğu sözde cumhuriyetler seferberlik ilan etti

Ukrayna'nın doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti liderleri genel seferberlik ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2022 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2022 11:41
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti liderleri genel seferberlik ilan etti.

Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik genel seferberlik ilanını içeren kararnameler imzaladı. Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların liderlerinin imzaladığı kararname çerçevesinde 18 ila 50 yaşlarındaki erkeklerin sözde cumhuriyetlerden ayrılmaları yasaklandı.

AYRILIKÇILAR, UKRAYNA’NIN SALDIRIYA HAZIRLANDIĞINI İDDİA EDİYOR

İşgalciler Ukrayna’nın güya saldırı operasyonu başlatmaya veya kimyasal bir tesiste sabotaj düzenlemeye hazırlandığını iddia ediyor. 

Ukrayna’nın doğusunda Donbas’ta Rus yanlısı ayrılıkçıların kurduğu sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti liderleri, 18Şubat 2022 tarihinde yayımladıkları videoda, Donbas’taki durumun kötüleştiğini iddia ederek başta kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere bölge sakinlerini kitleler halinde Rusya’ya tahliye etmeye başladıklarını bildirdi. Bugün ise sözde cumhuriyetlerde seferberlik ilan edildi

KULEBA İŞGALCİLERİN İDDİALARINI YALANLADI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rus propagandasının Ukrayna ile ilgili yaydığı iddiaları yalanladı. Kuleba, Ukrayna’nın işgal altında bulunan Donbas bölgelerine herhangi bir saldırı operasyonu veya sabotaj düzenlemeyi planlamadığını belirtti.

İŞGALCİ GÜÇLER SON BİR GÜNDE UKRAYNA BİRLİKLERİNE 66 DEFA SALDIRDI

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, 18 Şubat 2022 tarihinde, Rusya destekli işgalci güçlerinin Ukrayna birliklerine 66 defa saldırdığı aktarıldı. 66 saldırıdan 52’sinde Minsk Anlaşmaları çerçevesinde yasaklanan silahların kullanıldığı belirtildi. Ayrıca saldırılardan birinin Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliğine ait bir insani yardım konvoyuna düzenlediği ifade edildi.