Ayrılıkçılar Donbas'taki saldırılarını artırdı: Son bir günde 2 Ukraynalı asker hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2022 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2022 13:01
https://www.qha.com.tr/

Rusya’nın, Ukrayna doğusunda Rusya destekli ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’ni tanıma kararı bölgedeki çatışmaları körükledi. Rusya’nın açık desteğini alan işgalci güçler de Ukrayna birliklerine düzenlediği saldırıların sayısını kat kat artırdı. İşgalci güçlerin saldırıları sonucu son bir günde 2 Ukraynalı asker hayatını kaybetti, 12 asker yaralandı.

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini işgal altında tutan Rusya destekli silahlı güçleri, provokasyon amacıyla Ukrayna birliklerine saldırmaya devam ediyor. Rusya, dün ayrılıkçılar tarafından Donbas’ta yasa dışı olarak oluşturulan sözde cumhuriyetleri tanıma kararı aldıktan sonra saldırıların sayısı önemli ölçüde arttı. Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, 21 Şubat 2022 tarihinde, işgalci güçlerin 64’ü Minsk Anlaşmaları tarafından yasaklanan silahlar olmak üzere toplamda 84 saldırı düzenlediğini duyurdu. Hain saldırılar sonucu, 2 Ukraynalı asker hayatını kaybetti ve 12 asker yaralandı.

RUSYA, SÖZDE CUMHURİYETLERİ TANIDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna doğusunda Rusya destekli ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin “bağımsızlığını” tanıyan kararları dün imzaladı. İlgili kararlarda, Rus ordusuna sözde “barışı sağlama” adı altında bölgeye girme talimatı verildi.

ZELENSKIY: ALINAN KARARLA BAĞLANTILI TÜM SORUMLULUK RUSYA’YA AİTTİR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın ayrılıkçıların sözde cumhuriyetlerini tanıma kararını değerlendirirken söz konusu eylemlerinin Ukrayna egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlal ettiğini vurgulayarak, “Alınan kararlarla bağlantılı sonuçların tüm sorumluluğu Rusya yönetimine aittir." ifadesini kullandı.

“RUSYA SEKİZ YILDIR SAVAŞI DESTEKLİYOR”

Rusya’nın söz konusu kararı alarak, 2014 yılından itibaren işgal altındaki Donbas’ta konuşlandırılan Rus silahlı güçleri meşrulaştırdığını kaydeden Zelenskıy, “Sekiz yıldır savaşı destekleyen bir ülke, iddia ettiği gibi barışı sürdüremez.” dedi.