Avukat Kurbedinov'un alıkonulan kadın aktivistlerle görüşmesine izin verilmiyor

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2019 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 15:56
https://www.qha.com.tr/
http://qha.com.tr/haberler/rus-isgalciler-iki-kirim-tatar-kadin-aktivisti-alikoydu/38281/?fbclid=IwAR3BRkEKVjIBpGp1QPCm0aQaa-yEwUJEx62aVEEte34XTMkoxikWJ_c4DDM

Rus işgali altında bulunan Kırım'da bugün işgalci güçlerce alıkonulan 2 Kırım Tatar kadın aktivistin avukatla görüşmesine izin verilmiyor.

Kırım Tatar avukat Emil Kurbedinov, konuyla ilgili Facebook sayfasından bir açıklama yaparak, Kırım Tatar aktivistlerin getirildiği sözde Aşırılıkla Mücadele Merkezi binasına alınmadığını kaydetti.

https://www.facebook.com/emil.kurbedinov/posts/2379170308814219 İKİ KIRIM TATAR AKTİVİST ALIKONULDU

Rus işgali altında bulunan Kırım'da, işgalcilerin bugün 2 Kırım Tatar kadın aktivisti alıkoyduğu bildirilmişti.

Kırım Dayanışması grubunun bildirdiğine göre, Kırım'ın Canköy şehrinde gözaltına alınan aktivist Lütfiye Zudiyeva, Rusya İdari Kanunu’nun 20.3. maddesini (kamuya açık olarak Nazi sembolleri veya aşırı örgütlerin sembollerini sergilemek) ihlal etmekle suçlanıyor.

Kırım Dayanışması grubu aktivisti olan 4 çocuk annesi Zudiyeva'nın Kırım'daki sözde Aşırılıkla Mücadele Merkezi'ne götürüldüğü belirtildi.

Zudiyeva, Kırım'da Rus işgalcilerin Kırım Tatarlarına karşı açtığı düzmece davalara kamu savunmacısı olarak katılıyordu.

Bunun yanı sıra Kırım'ın Bahçesaray şehrinde evinin önünde kadın aktivist Mumine Saliyeva'nın da işgalcilerce gözaltına alındığı bildirildi. "Kırım Çocukluğu" hareketi koordinatörü de olan Mumine Saliyeva, siyasi tutsak Seyran Saliyev'in eşi ve 4 çocuk annesi.