ASALA terör örgütü tarafından şehit edilen Türk diplomat Burgaz’da anıldı

9 Eylül 1982 tarihinde Ermeni terör örgütü ASALA tarafından hain bir saldırı neticesinde şehit düşen Başkonsolosluk ataşesi Bora Süelkan, vefatının 38. yılında Sofya Büyükelçiliği mensuplarının da katılımıyla Burgaz Başkonsolosluğunda bir anma töreni ile anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2020 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2020 16:16
https://www.qha.com.tr/

Ermeni terör örgütü ASALA tarafından, 9 Eylül 1982 tarihinde hain bir saldırı neticesinde şehit düşen Başkonsolosluk ataşesi Bora Süelkan, vefatının 38. yılında Sofya Büyükelçiliği mensuplarının da katılımıyla Burgaz Başkonsolosluğunda bir anma töreni ile anıldı.

Bulgaristan'ın Türkiye sınırında Kırklareli ile komşu olan Burgaz'da, Ermeni terör örgütü ASALA tarafından 9 Eylül 1982 tarihinde hain bir saldırı neticesinde şehit düşen Başkonsolosluk ataşesi Bora Süelkan, vefatının 38. yılı anısına dün bir tören düzenlendi. Törende, Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök’ün günün anlamına yönelik mesajı okundu. Büyükelçi mesajında şu ifadelere yer verdi:

"38 yıl önce bugün, hain bir terörist saldırıda hayatını kaybeden Burgaz Başkonsolosluğumuz İdari Ataşesi merhum Bora Süelkan’ı rahmetle anıyorum. Sofya’da göreve başladıktan sonra Burgaz’a gelerek, rahmetli Süelkan’ı anmıştık. Bora Süelkan, karakteri, dürüst ve saygın kişiliği ve çalışma ahlakıyla mesai arkadaşlarının sevgisini, amirlerinin ise takdirini kazanmış bir diplomatımızdı.

TÜRK MİLLETİ, ERMENİ TERÖR SALDIRILARINDA BİRÇOK DİPLOMAT ŞEHİT VERDİ

Ülkesi, devleti ve milleti için tarihinin her döneminde kendini siper eden Türk milleti, Ermeni terörist örgütlerin saldırılarında birçok diplomatını da şehit vermiştir.

Büyük bir milletin fertleri ve temsilcileri olarak biz Dışişleri Bakanlığı mensupları bu hain saldırılar karşında asla korkuya kapılıp sinmedik. Aksine, milletimizi ve devletimizi nasıl daha layık bir şekilde temsil edeceğimizin kavgasını verdik.

O günlerden bu yana terörizm denen belanın medeni dünyaya ortak tehdit ve tehlike oluşturduğunu ve bunu aşmanın tek yolunun uluslararası dayanışma olduğunu anlatmaya çalıştık, çalışıyoruz.

"TÜM TERÖR TEHDİTLERİ İLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Türkiye olarak, bir yandan PKK ve onun Suriye’deki uzantıları PYD/YPG, bir diğer yandan FETÖ, DEAŞ, DHKP-C gibi çoklu terör tehditleriyle, ülkemizde, sınırlarımızda, bulunduğumuz coğrafya ve ötesinde kararlılıkla mücadele ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.

Diplomasi şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle yad ediyorum.Vatan, onun uğrunda canını feda eden kahramanlarına minnettardır.Ruhları şad olsun."

BORA SÜELKAN ŞEHİT EDİLDİ

Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosluğu İdari Ataşesi Bora Süelkan, kentteki evinin önünde pusu kuran ASALA teröristlerince 9 Eylül 1982'de öldürüldü. Katil, Süelkan’ın sırtından vurduktan sonra, olay yerine cinayette kullanılan tabancanın yanı sıra bir eldiven ve üzerinde terör örgütünün isminin yazılı olduğu bir not bıraktı.