Anzak Koyu'nda geleneksel Şafak Ayini yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2019 09:37
https://www.qha.com.tr/

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılı anısına Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda Anzakların torunları tarafından geleneksel "Şafak Ayini" yapıldı.

Şafak ayini saat 05.30'da, Merasim Kıtası'nın tören alanına gelmesiyle başladı. Törende kapsamında Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy çelenk bıraktı. Ayrıca Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Yeni Zelanda Meclis Temsilcisi Trevor Mallard, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı ve Misyon Başkan Yardımcısı Jennifer Anderson, Avustralya ve Yeni Zelandalı askerler ile Şafak Ayini için toplanan bin 200 kişilik Anzak torunu da katılım gösterdi.Gece saatlerinde Avustralyalı ve Yeni Zelandalılardan oluşan yaklaşık bin 200 kişilik grup, Çanakkale kent merkezinden Gelibolu Yarımadası'na geçerek tören için yerlerini aldı.

Uyku tulumları ve battaniyeler içinde, tören alanına kurulan dev ekrandan   Çanakkale Savaşları ile ilgili belgesel, film, röportaj ve bazı kentlerdeki Anzak Günü törenlerini izleyerek "Şafak Ayini"nin başlamasını bekledi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ANZAKLARA MEKTUBU OKUNDU

Törende, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇanakkaleSavaşları'nda hayatını kaybeden yabancı ülke askerlerinin ailelerine gönderdiği mektup okundu.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılındaki anma töreni, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda milli marşlarının okunmasının ardından dualarla sona erdi.

Öte yandan, bu yıl Anzak Koyu'na Türkler alınmadı. Türkiye Cumhuriyetinin aldığı karar neticesinde tören alanına Türkiye'den vatandaşların girişi yasaklandı.