Anonymous'tan operasyon: Rus televizyon kanallarında Ukrayna milli marşı çalıyor!

Anonymous'tan operasyon: Rus televizyon kanallarında Ukrayna milli marşı çalıyor!

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2022 21:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2022 21:39
https://www.qha.com.tr/

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) internet sitesi çöktü. Rus televizyon kanallarında ise Ukrayna milli marşı çalıyor. Bu olayların arkasında Anonymous hacker grubunun yer aldığı tahmin ediliyor.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Roskomnadzor sitesinin çöktüğünü, Rus televizyon kanallarda ise Ukrayna milli marşın çaldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Tüm bunların, Rus internet sitelerine saldırmaya devam eden Anonymous hackerların marifeti olduğu tahmin ediliyor. Hacker grubu Putin’e bir çağrı yayınladı. Rusya’ya karşı kendi özel operasyonu başlattılar. Dijital düzeyde verilen desteğe minnettarız ve işgalciyi yener yenmez sizi işbirliğine davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

ANONYMOUS DÜN SİBER SAVAŞI DUYURMUŞTU

Farklı siyasi olayları, çoğunlukla devlet teşkilatlarına ait sitelere saldırılar düzenleyerek protesto eden bir hacktivist ve dünyanın en büyük hacker topluluğu olan Anonymous hacker grubu, dün Rusya yönetimine karşı siber savaş başlattığını duyurmuştu.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

Daha önce, Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumunun (Roskomnadzor), Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığını “saldırı, işgal veya savaş ilanı” olarak adlandırmayı yasakladığı bildirilmişti.