Almanya'da geleneksel Türk yayları okçuluk yarışmasında yer aldı

Almanya'daki atıcılık şampiyonasında ilk kez geleneksel Türk yayları yer aldı. Almanya'da Berlin-Brandenburg Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen eyalet atıcılık şampiyonasında zihgir ve başparmak tekniği atışı kategorisi açılarak ilk kez geleneksel Türk yaylarıyla atış yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2022 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2022 18:58
https://www.qha.com.tr/

Almanya'daki atıcılık şampiyonasında ilk kez geleneksel Türk yayları yer aldı. Almanya'da Berlin-Brandenburg Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen eyalet atıcılık şampiyonasında zihgir ve başparmak tekniği atışı kategorisi açılarak ilk kez geleneksel Türk yaylarıyla atış yapıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de geleneksel Türk okçuluğu antrenörü Muzaffer Türk, 7 yıl önce geleneksel Türk okçuluğunu yaşatmak amacıyla Kemankeş Germania adlı bir dernek kurdu.

Muzaffer Türk, yoğun çabalar sonucunda eyaletteki şampiyonalarda zihgir ve başparmak tekniğiyle Türk yaylarıyla atış yapılmasını federasyona kabul ettirdi. Böylelikle Berlin'de Wilmerdorf semtinde düzenlenen eyalet atıcılık şampiyonasında ilk kez geleneksel Türk yayları yer aldı.

Muzaffer Türk ve Berlin-Brandenburg Okçuluk Federasyonunun eski yöneticilerinden Gerhardt Streich, geleneksel Türk yayının şampiyonada yer alma sürecini ve önemini AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

TÜRK: BAŞPARMAK TEKNİĞİYLE TÜRK YAYLARI EYALET ŞAMPİYONASINDA YER ALACAK

Antrenör Muzaffer Türk, Almanya'da okçuluk federasyonlarında sadece klasik ve makaralı yaylarla atış yapıldığına dikkat çekerek, bu alanda bir başparmak tekniğiyle yayları kullanılmasını önerdi.

Türk, "Biz de federasyona üye olduk. Süreç içinde onlar da bizim çalışmalarımızı beğendi. Kendileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda başparmak tekniğiyle Türk yaylarının da eyalet şampiyonasında yer alması için bir kategori açtılar. Bu, Almanya'da bir federasyonun açmış olduğu ilk kategori. Burada bugün geleneksel Türk yaylarıyla başparmak tekniği atışı kategorisinde bizler de atış yapma imkanına kavuştuk." ifadesine yer verdi.

TÜRK: YERLİ ALMAN FEDERASYON YETKİLİLERİ ÖNCE ÇEKİNGEN DAVRANDILAR

Geleneksel Türk okçuluğu antrenörü Muzaffer Türk, federasyon yetkililerinin ilk başta bunu kabul etmek için çekingen davrandıkları bilgisini paylaşarak, "Ama bizi tanıdıkça, yayalarımızı, oklarımızı tanıdıkça kendileri için bir kazanım, bir zenginlik olarak gördüler. Bu zenginliği kendi aralarında görmekten memnuniyet duydular. İlk başta çekinceleri vardı ama tanıdıkça sevdiler." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın çeşitli kentlerinde derneklerin kurulduğunu dile getiren Türk, "Zamanla bu, yayılacaktır. İlk olarak başlatmış olduk. Diğer eyaletlerde çoğaldıkça, yoğunlaştıkça biz de Almanya Okçuluk Federasyonuna başvuracağız ve talepte bulunacağız." ifadesine yer verdi.

 STREİCH: NİYETİMİZ BAŞPARMAK TEKNİĞİ ATIŞINI YARIŞMALARA DAHİL ETMEK

Berlin-Brandenburg Okçuluk Federasyonunun eski yöneticilerinden Gerhardt Streich, yarışmalarda başparmak tekniğinin yardımcı unsur olmasına izin verilmediğini ve başparmak tekniğiyle atış yapanların başka kategorilerde yer almasına imkan tanınmadığına dikkat çekerek, "Başparmak tekniği atışı için kendi kategorisini oluşturmaktan başka yapacak bir şey yoktu. Almanya şampiyonalarında bu yok. Burada, eyalet şampiyonlarında federasyon olarak istediğimizi yapabiliyoruz. Şimdi bunu ilk kez dahil ettik. Bana göre büyük başarı. Bundan dolayı gerçekten mutluyuz. Amacımız başparmak tekniği atışını diğer yarışmalara dahil etmek.” değerlendirmesinde bulundu.