Ahıska Türkü öğrenciler Gürcistan'da Azerbaycanlı yetkililer ile görüştü

Azerbaycan'ın Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, Gürcistan'da Ahıska Türkü öğrenciler ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2019 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2019 17:15
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan'ın Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, Gürcistan'da Ahıska Türkü öğrenciler ile bir araya geldi.

Toplantıya Tiflis ve Ahıska'da (Samtshe-Cavaheti) okuyan ve Azerbaycan vatandaşı olan 50 Ahıska Türkü öğrenci katıldı. Fuad Muradov toplantının amacının gençlerle tanışmak ve onları rahatsız eden durumlar hakkında bilgi almak olduğunu söyledi.

Ahıskalı öğrenciler sağlık sigortası ve Gürcistan'da aldıkları diplomaların Azerbaycan'da denkliği gibi başlıklardaki sorunlarını dile getirdiler. Fuad Muradov, öğrencilere bu sorunları ile ilgili Devlet Komitesi'nin yetkisi dahilinde destek olacaklarını bildirdi.

http://qha.com.tr/haberler/azerbaycan-daki-ahiska-turkleri-ne-buyukelcilik-destegi/9270/

Fuad Muradov ayrıca diaspora çalışmaları çerçevesinde Azerbaycan'da yapılan yaz kamplarına Ahıskalı öğrencileri davet etti.

Toplantıya Azerbaycan'ın Gürcistan'daki büyükelçisi Dursun Hesenov, Türkiye'nin Gürcistan'daki büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Azerbaycan'ın enerji şirketi SOCAR'ın Gürcistan temsilcisi Mahir Memmedov ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği başkanı Ziyaeddin Kassanov da iştirak etti.