AGİT tespit etti: Rus güçleri, Minsk Anlaşması'nı ihlal etti!

Rus güçleri, Donbas'ta mevzilerini genişletiyor: AGİT Ukrayna Gözlem Misyonu tespit etti!

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2020 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2020 21:41
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu, Rusya Federasyonu'nun Minsk Anlaşması'nın yeni bir ihlalini bildirdi. Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu Donetsk bölgesinde Rus askeri güçlerine ait hendekler tespit edildi.

AGİT Özel Gözlem Misyonu’na ait insansız hava aracı, 29 Ağustos 2020'de Ukrayna hükumetinin kontrolü dışındaki temas hattına 1 kilometreden daha yakın olan Donetsk bölgesinin Uzhivka yakınlarında yeni mevziler ve hendeklerin bulunduğunu bildirdi.

AGİT, DONBAS'TA RUS ASKERİ GÜÇLERİNE AİT MEVZİLERİ TESPİT ETTİ

AGİT Ukrayna Gözlem Misyonu'na ait insansız hava araçlarının, 26-29 Ağustos 2020'de gerçekleştirdiği faaliyetler sonucu tespit edilen Rus askeri güçlerine ait hendeklerin, Moskova yönetiminin taraf olduğu uluslararası anlaşmaları ihlali olarak nitelendirildi.

Rusya Federasyonu'nun Minsk Anlaşmaları çerçevesinde 22 Temmuz 2020'de taraf olduğu ek anlaşmaları kaba bir şekilde ihlal ettiğini ifade eden AGİT, 20 metreye yaklaşan hendeklerin 26-29 Ağustos 2020 tarihleri arasında kazıldığını ve Rus işgalci ordusuna ait olduğunu kaydetti.

Söz konusu ordu güçlerinin, Ukrayna topraklarında işgalci ve saldırgan faaliyetlerde bulunan Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin Güney Askeri Bölgesi 8. Ordu 1. Kolordusu'na ait olduğu öğrenildi.

UKRAYNA'DAKİ RUS ASKERİ VARLIĞINA BİR KANIT DAHA!

Öte yandan, aynı dönemde AGİT Ukrayna Gözlem Misyonu, 29 Ağustos 2020 tarihinde Rus ordusuna ait motorize obüsü tespit etti. Bu durum, Ukrayna'daki Rus askeri varlığına delil teşkil ettiği kaydedildi.

DONBAS’TA RUS GÜÇLERİ VE UKRAYNA ORDUSU ARASINDA ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Rus askeri güçlerinin yer aldığı Donbas bölgesinde, Ukrayna ordusu ile çatışmalar sürüyor. Bilindiği gibi, Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu, geçen hafta düzenlediği toplantıda, 27 Temmuz’dan itibaren Ukrayna birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında “kapsamlı ateşkesin” sağlanması konusunda anlaşmıştı.