Adnan Süyen, vatan Kırım’da adını taşıyan camide dualarla anıldı

Kırım davasına hayatını adayan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesinin merhum Başkanı Adnan Süyen, vatan Kırım’da adını taşıyan camide dualarla anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:11
https://www.qha.com.tr/

Kırım davasına hayatını adayan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesinin merhum Başkanı Adnan Süyen, işgal altındaki vatan Kırım’da adını taşıyan camide dualarla anıldı.

Kırım’ın doğusundaki İslamterek (Kirovskoye) bölgesi Küleç Meçit (Novopokrovka) köyündeki Adnan Süyen Camii'nde merhum Adnan Süyen için kurban kesildi ve mevlit okutuldu. Mevlit programı, Bursa Kırım Tatar diasporasından Haluk Yaşayanlar ve İhsan Sel tarafından organize edildi.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1334785840008461&id=100004311734705

Kırım Tatar milli hareketi aktivistlerinden, yüreği her daim Kırım davası için atan, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi merhum Başkanı Adnan Süyen’in girişimleri ve Bursa’daki Kırım Tatarlarının maddi desteğiyle, Küleç Meçit köyünde yaptırılan caminin temeli, 11 Aralık 2013’de törenle atılmıştı.

Temel atma töreni, merhum Adnan Süyen ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov'un katılımıyla gerçekleştirilmişti. Yerel cemaat ve Bursa’daki Kırım Tatarlarının başvurusu üzerine,  Adnan Süyen’in yapmış olduğu çalışmalara bir şükran simgesi olarak Küleç Meçit’te inşa edilmekte olan camiye 59 yaşında hayatını kaybeden merhum Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Adnan Süyen’in adı verilmişti. Adnan Süyen Camii, 2014 Temmuz ayında ibadete açılmıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=SrNkocCYTK8