ABD, Ukrayna savunma bütçesine 300 milyon dolar ayırdı

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2021 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2021 09:54
https://www.qha.com.tr/

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Devlet Başkanı Biden, ABD Kongresi tarafından kabul edilen ve Ukrayna'ya yardımı kapsayan 2022 mali yılı savunma harcamalarını içeren Birleşik Devletler Savunma Bütçe Yasasını imzaladı. Yasa kapsamında ABD, Ukrayna'ya savunma yardımı için 300 milyon dolar ayırdı.

ABD Başkanı Joe Biden, 770 milyar dolar savunma harcamasına imkan veren 2022 mali yılı için hazırlanan Ulusal Savunma Yetki Yasası'nı imzaladı. ABD’nin Kıyiv’deki Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD Kongresi tarafından kabul edilen Bütçe kapsamında, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin desteklenmesi amacıyla oluşturulan Ukrayna Savunma Yardım Girişimi için 300 milyon dolar ayrıldığı duyuruldu.

Biden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yasa, askeri personel ve aileleri için yaşamsal faydalar sağlayacak ve adalete erişimi güçlendirecek. Bunun yanı sıra ülkemizin ulusal savunmasını desteklemek için önemli yetkiler de içeriyor." ifadelerini kullandı.

ABD’nin Kıyiv’deki Büyükelçiliği, ABD Başkanı Biden Yasa kapsamında, “Ukrayna'ya güvenlik için 300 milyon ABD Doları (2021 için tekliflerden 50 milyon fazla) tahsis edilmesini onayladığını ve bunun 75 milyon ABD Doları ölümcül silahlara yönelik ayırdığını açıkladı.