ABD, Erbil saldırısını en ağır şekilde kınadı

ABD, Erbil saldırısını en ağır şekilde kınadı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:19
https://www.qha.com.tr/

ABD Dışişleri Bakanlığı, Erbil’de bir Türk diplomatın ve bir Irak vatandaşının hayatını kaybettiği saldırının en ağır şekilde kınandığını bildirdi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Böyle kötü niyetli şiddet eylemlerini haklı gösterecek hiçbir şey olamaz” denilen açıklamada, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı dilenerek, ABD’nin Türkiye ve Irak hükûmetlerine konu hakkında destek olacağı belirtildi.

ERBİL’DE TÜRK DİPLOMATLARA SİLAHLI SALDIRI: 1 ŞEHİT

Erbil’de 17 Temmuz 2019’da Türk konsolosluk çalışanlarının da içinde olduğu bir restorana silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Ölü ve yaralıların olduğu ifade edilen olayda yerel kaynaklara göre saldırıda bir Türk diplomatın şehit olduğu, iki Türk diplomat ve bazı Iraklı vatandaşların ise yaralandığı belirtildi. Daha sonra saldırıya uğrayan Iraklılardan birinin de hayatını kaybettiği aktarıldı.

Son bilgilere göre Irak Kürt Yönetimi Bölgesinde gerçekleşen olay şöyle vuku buldu: Başkonsolosluk personelleri bir taziye ziyaretinden döndükleri esnada lokantaya geldi. Saat 15.50’de kimliği belirsiz katil zanlısı üç şahıs normal elbiseler giymiş şekilde içeri girerek diplomatlara ve yan masasında oturanlara saldırdı. Saldırı sonucu 1 personelin şehit olduğu 2 personelin de yaralandığı ifade edildi.

Erbil Emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı, kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil’den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı aktarıldı.