ABD, dört büyük Rus bankasına yaptırım uygulayacak

ABD, dört büyük Rus bankasına yaptırım uygulayacak

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2022 02:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 02:03
https://www.qha.com.tr/

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukrayna konusunda her türlü diplomatik çözüme ve karşılıklı diyaloga davet etmesine rağmen askeri saldırı düzenleyerek savaşı seçtiğini ve sonuçlarına katlanacağını belirterek sert bir çıkış yaptı. ABD Başkanı Biden, ağırlıklı olarak Rus bankacılık sistemini ve ekonomisini hedef alan yaptırımları açıkladı. Rusya’nın 4 büyük bankasına yaptırım uygulanacak.

ABD Başkanı Joe Biden, Putin yönetimindeki Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya saldırı başlatmasının ardından, Beyaz Saray'da acil basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Biden, “Putin saldırgandır" açıklamasını yaptı.

ABD BAŞKANI BİDEN: BU SAVAŞI PUTİN SEÇTİ

Rus işgalci askerlerinin herhangi bir gerekçe olmadan ve asılsız sebeplerle Ukrayna'ya yönelik "zalimce bir saldırıya" giriştiğini belirten Biden, “Putin saldırgan. Bu savaşı Putin seçti. Şimdi de kendisi ve ülkesi bunun sonuçlarına katlanacak. Bugün Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları ve ihracat kısıtlamalarını duyuruyorum." ifadesini kullandı. Ayrıca Biden, aylardır uyardıkları şekilde Rusya'nın Ukrayna hakkında yalan iddialarda bulunarak operasyonu başlattığını kaydetti.