ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye ile ilgili açıklamada bulundu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Karargahı'nda "Transatlantik Bağı Güçlendirmek" konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan Blinken, "Türkiye uzun bir geçmişimiz olan ve değer verdiğimiz bir müttefikimiz. Türkiye'nin NATO'ya olan bağlılığının sürmesi hepimizin çıkarına." diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2021 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2021 17:51
https://www.qha.com.tr/

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Karargahı'nda "Transatlantik Bağı Güçlendirmek" konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan Blinken, "Türkiye uzun bir geçmişimiz olan ve değer verdiğimiz bir müttefikimiz. Türkiye'nin NATO'ya olan bağlılığının sürmesi hepimizin çıkarına." diye konuştu.

Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün Brüksel'deki NATO Karargahı'nda bir sohbet toplantısı düzenledi. Blinken, kendisine Türkiye ile ilişkilere dair bir soruya yanıt olarak, Türkiye ile bazı konularda görüş ayrılıkları olduğunu ama NATO'nun farklı anlaşmazlık konularının dışında özellikle Doğu Akdeniz'de gerginliğin azaltılmasında ne kadar etkili bir rol oynadığını gösterdiğini belirtti. Öte yandan Türkiye'yle görüş ayrılıklarının bir sır olmadığına ifade eden Blinken, "Türkiye, uzun bir geçmişimiz olan ve değer verdiğimiz bir müttefikimiz. Türkiye'nin NATO'ya olan bağlılığının sürmesi hepimizin çıkarına." şeklinde konuştu.

STOLTENBERG: S-400 VE DOĞU AKDENİZ KONUSUNDA ENDİŞELERİMİZ VAR

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Türkiye ile özellikle S-400 hava savunma sisteminin tedariki ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler konusunda endişeler olduğunu hatırlattı. Türk yetkililerle bu konuları görüştüğünü belirten Stoltenberg, "NATO, müttefiklerin oturup sorunlarını konuşma ve çözüm bulmaya çalışmaları için önemli bir platform görevi üstleniyor." dedi. Ayrıca Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de çatışmayı önlemek için kurulan mekanizmanın önemine dikkat çekti.