ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Putin'in amacı SSCB'yi yeniden kurmak

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2022 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 08:04
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesini ve Joe Biden yönetiminin Rusya'ya yönelik getirdiği yaptırımları değerlendiren ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Putin'in amacını "SSCB'yi yeniden kurmak" olarak nitelendirdi.

Putin yönetimindeki Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya saldırı başlatmasının ardından Batı ülkelerinden ve ABD‘den işgalci Ruslara karşı yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Öte yandan Rus işgalci güçlerin uluslararası anlaşmaları ihlal ederek Ukrayna’ya girmesi, tüm ülkelerden tepki almasına neden oldu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, işgalci Rusların Ukrayna topraklarına saldırı düzenlemesi ile ilgili, “Rusya Federasyonu'nun bu tür niyetleri büyük insan hakları ihlallerine yol açıyor.” dedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN: PUTİN ESKİ SOVYETLER BİRLİĞİNİ KURMAK İSTİYOR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan son gelişmelerle ilgili, “Rusya'nın amacı Kıyiv'i kuşatma altına almak. Putin'in neden Ukrayna'ya gittiğine dair bir saatlik konuşmasını duydunuz. Eski Sovyetler Birliği'ni yeniden kurmak istiyor. Tam olarak bundan bahsediyoruz. Onun bu hırsı ve ısrarı, dünyanın şu anda geliştirdiği refaha aykırı.” değerlenmesinde bulundu.