ABD'den Ukrayna'ya 125 milyon dolarlık yardım paketi

Pentagon'dan Ukrayna'ya 125 milyon dolarlık yardım paketi

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 12:25
https://www.qha.com.tr/

ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna kuvvetlerinin ülkenin toprak bütünlüğünü korumasına, sınırlarının güvenliğini sağlamasına ve NATO ile etkileşimi geliştirmeye yardımcı olmak için Ukrayna’ya silah, eğitim ve danışmanlık desteği olarak 125 milyon dolarlık yardım sağlayacağını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna’ya silah, eğitim ve danışmanlık desteği olarak 125 milyon dolarlık yardım sağlanacağını bildirdi. Pentagon'un 1 Mart 2021 tarihinde yaptığı yazılı açıklamaya göre, söz konusu yardım; Ukrayna kuvvetlerinin ülkenin toprak bütünlüğünü korumasına, sınırlarının güvenliğini sağlamasına ve NATO ile etkileşimi geliştirmeye yardımcı olmak için sağlanacak.

"ABD'NİN ÖLÜMCÜL SİLAHLAR SAĞLAMA TAAHHÜDÜNÜ TEYİT EDİYOR"

Yapılan açıklamada, "Bu eylemler, Ukrayna'nın kendisini Rus saldırganlığına karşı daha etkili bir şekilde savunabilmesi için ABD'nin savunma amaçlı ölümcül silahlar sağlama taahhüdünü teyit ediyor." ifadesine yer verildi.

ABD'nin, 2014 yılından bu yana Ukrayna'ya 2 milyar dolardan fazla güvenlik yardımı ayırdığı kaydedildi. Bu yardım paketinin yanı sıra 2021 mali yılı için öngörülen 150 milyon dolar yardımın da, Ukrayna'nın "savunma sektöründeki kilit reformlar" konusunda yeterli ilerleme kaydettiğinin onaylanmasının ardından sağlanacağı bildirildi.