AB Temsilcisi Borrell: Rus saldırısına hazırlıklı olmalıyız

AB Temsilcisi Borrell: Rus saldırısına hazırlıklı olmalıyız

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2021 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2021 11:51
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırı düzenlemesi halinde Avrupa'nın tedbirli ve hazır olması gerektiğini dile getirdi. Borrell, Rus saldırganlığı hakkında ise, “En iyisini ummalı ama en kötüsüne hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa ülkelerinin, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması durumunda bu eyleme karşı hazır olması gerektiğini kaydetti. Borrell, işgalci Rusya’nın Ukrayna'yı tehdit etmek ve zayıflatmayı istemese de, Ukrayna'ya yönelik nihai niyetinin belirsiz olduğunu söyledi.

BORRELL, AVRUYA ÜLKELERİNİ RUSYA'YA KARŞI UYARDI

Borrell’e göre, bu ihtimalde farklı senaryolar ortaya çıkabilir. Temsilci, "Strazburg'daki Avrupa Parlamentosu'nda söylediğim gibi, en iyisini ummalı ve en kötüsüne hazırlanmalıyız" dedi. Ayrıca, Avrupa'nın kararlı eyleme hazır olması gerektiğini de kaydetti. Borrell konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Rus liderliğinin hesabını değiştirmek için sadece kelimelerin ve açıklamaların yeterli olmadığını biliyoruz. Bu nedenle, AB liderlerinin mevcut ekonomik yaptırımları genişletmeye karar vermeleri ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı herhangi bir eyleminin korkunç sonuçlara yol açacağı konusunda uyarmaları çok önemli" ifadelerini kullandı.