Zeytin Dalı Harekatı sekizinci gününde

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bugün 27 Ocak'ta yaptığı açıklamada Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde öldürülen terörist sayısının 394'e yükseldiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2018 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2018 12:46
https://www.qha.com.tr/

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bugün 27 Ocak'ta yaptığı açıklamada Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde öldürülen terörist sayısının 394'e yükseldiğini duyurdu.

165124

Ayrıca Anadolu Ajansı'na göre TSK ve ÖSO'nun (Özgür Suriye Ordusu), yine bugün terör örgütü PYD/YPG'nin işgali altında bulunan Afrin'in kuzeybatısındaki Raco beldesine bağlı Ali Bekki köyünü teröristlerden temizlediği ve kontrol altına aldığı bildirildi.  Yine TSK ve ÖSO birliklerinin Raco beldesindeki 740'ıncı nokta olarak bilinen bölgeyi ve örgütün bir eğitim kampını da ele geçirdiği duyuruldu.

Bilindiği gibi TSK ve ÖSO birliklerinin Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde 20 Ocak'ta başlattığı harekat kapsamındaki kara operasyonunda; Adamanlı, Haftar, Hay Oğlu, Ömer Uşağı, Marso, Şeyh Abid, Karmanlı, Bali Köy, Kurni, Mahmud Ubasi köyleri ve Syria Tel tepesinin terör örgütünden alındığı duyurulmuştu.

 

Genelkurmay Başkanı Akar, Şanlıurfa'da sınır birliklerini denetledi

Dün 26 Ocak'ta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Suriye sınırındaki birlikleri denetlemek ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki kuvvet komutanlarıyla birlikte Şanlıurfa'yı ziyaret ettiği belirtildi.

DHA'nın haberine göre askeri uçakla GAP Havaalanı'na inen Orgeneral Akar'ı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in ve 20. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali karşıladı. Orgeneral Akar'ın daha sonra beraberindeki komutanlarla birlikte kent merkezindeki 20. Mekanize Tugay Komutanlığı'na geçtiği bildirildi.

Burada Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali'yi makamında ziyaret eden Orgeneral Akar ve yanındaki komutanların, sınır hattında denetlemeleri sürdürecekleri açıklaması yapıldı. Sonrasında Orgeneral Akar'ın temaslarının basına kapalı olarak gerçekleştiği aktarıldı.