Ukroboronprom yeni ürünlerini tanıttı

Ukrayna'nın başkenti Kiev’deki Uluslararası Fuar Merkezi’nde “Silah ve Güvenlik-2016” adlı fuar düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 16:04
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Devlet Savunma Sanayi işletmesi olan “Ukroboronprom”, Kiev’deki Uluslararası Fuar Merkezi’nde 11 Ekim tarihinde düzenlenen “Silah ve Güvenlik-2016” adlı fuar çerçevesinde Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksandr Turçinov, Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov ve askeri ürünleri görmek için fuara katılan uluslararası ortaklara yeni ürünlerini tanıttı.

28471

14 Ekim tarihine kadar devam edecek fuarda 49 şirketten toplam olarak 237 ürün sunuldu.   İlk kez sunulan askeri ürünler arasında “Fantom” ismi verilen pilotsuz çok amaçlı taktik araç, “Duplet” adlı askeri modül, çeşitli itfaiyeye araçları, silahlar, 1UMD piyade savaş aracı da yer aldı.

Yabancı şirketler de fuarda kendi ürünlerini tanıttı. Yurtdışından gelen en büyük katılımcı Polonya oldu. Polonya’nın 15 şirketi savunma alanındaki ürünlerini tanıttı.

Uluslararası Fuar Merkezi’nin yanında açık havada hem Ukrayna’da hem yurtdışında üretilen çok sayıda itfaiye araçları tanıtıldı. Fuar ziyaretçilerine 56 metre yüksekliğindeki yangın merdivenine tırmanma imkanı sağlandı.

5024

Fuarın esas odak noktası askeri ürünler oldu. Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksandr Turçinov, Ukroboronprom şirketinin yeni ürünlerinin Rusya ile savaşta yardımcı olacağı ümitlerini dile getirdi.

Yabancı ortaklara, “kuzey komşuyu” avutmak yerine Ukrayna ile birlikte askeri alanda işbirliği konusuna odaklanma önerisinde bulunan Aleksandr Turçinov, “Yurtdışındaki ortaklarımızın Ukrayna’daki şirketler ile işbirliğinin, ulusal savunmayı güçlendireceğinden ve Avrupa’yı koruyacak modern askeri araçlar ile silahları üretmemizi sağlayacağından eminim” şeklinde konuştu.