Türk ordusundan Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde operasyon!

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG'nin Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde gerçekleştirdiği provokasyon ve açtığı ateş sonucu 4 Türk askerinin yaralandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 09:49
https://www.qha.com.tr/

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye'nin sınır güvenliğinde tehdit oluşturan bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarıyla güçlü bir şekilde mücadele ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütü PKK/YPG'nin Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırdığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, hedef alınan askeri üste 4 Türk askerin yaralandığı belirtildi.

TERÖRİSTLERE MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Bölgede provokasyon girişiminde bulunan bölücü terör örgütüne, Türk ordusu misliyle karşılık verdi. Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Terör örgütü PKK/YPG, Ramazan ayında bile Suriye’nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerindeki üs bölgelerimize yönelik eş zamanlı havan ve ÇNRA atışları ile saldırdı. Saldırıda yaralanan 4 Mehmetçiğimiz Kilis Devlet Hastanesine tahliye edildi. Belirlenen hedefler ise derhâl güçlü şekilde vurularak teröristlere misliyle karşılık veriliyor."