Türk hackerlardan Ruslara sert yanıt: Misli ile cevabı verilir!

Türk hacker, “Savaşı ilk biz başlatmadık, biz sadece cevap verdik. Bizim milletimize bir ülkeden bir siber saldırı veya tehdit gelirse misli ile cevabı verilir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 08:40
https://www.qha.com.tr/

Türk hacker Skorsky, Rus hackerların Türkiye’nin devlet kurumlarının internet sitelerine saldırdığını, buna karşılık verdiklerinde ise uluslararası basında saldırıyı ilk başlatanmış gibi suçlu gösterildiklerini söyledi.

Son dönemde protesto amaçlı hacklemeleriyle gündeme gelen Türk hacker Skorsky, uluslararası medyanın Rus hackerların Türkiye’nin devlet kurumlarının internet sitelerine yönelik saldırılarını görmezden geldiğini kaydetti. Bu saldırılara karşılık verdiklerinde ise basın kuruluşlarının kendilerini suçlu yada devletle bağlantılı gösterdiğini kaydeden Türk hacker, “Benim devlet ile hiç bir bağım yoktur. Bu bir algı operasyonudur. Beni devlet ile bağlantılı göstermeye çalışıyorlar. Milletimi ve devlet büyüklerimi sevmem, devlet için çalıştığım anlamına gelmiyor” dedi.

Şu an yurt dışında Ruslara savaş açan bir hacker olarak gösterildiğini anlatan Türk hacker, “Savaşı ilk biz başlatmadık, biz sadece cevap verdik. Bizim milletimize bir ülkeden bir siber saldırı veya tehdit gelirse misli ile cevabı verilir” ifadelerini kullandı.

"Rusya ve Ermenistan ile siber savaşımız yoğun olarak sürecek"

Geçen haftalarda da Türk hacker Skorsky, bir Azerbaycan askerini şehit eden Ermenistan’a ait resmi sitelerini bir bir çökertmişti. Skorsky, önce Ermenistan’ın Birleşmiş Milletler resmi sitesini (http://www.multimedia.gov.am), ardından Eğitim Bakanlılığı (http://www.auna.am) sitesini hacklemişti. Ermenistan Eğitim Bakanlılığı sitesi de Azerbaycan ve Türk Kardeşliğini simgeleyen bir görsel ile “Türkiye Azerbaycan’dır, Azerbaycan Türkiye’dir” notu eşliğinde arka planda mehter marşı yayınlanmıştı.

Skorsky’den yapılan yazılı açıklamada, ”Azeri kardeşlerimiz bilsin ki onların her zaman yanındaydık ve olmaya devam edeceğiz. Rusya ve Ermenistan ile siber savaşımız yoğun olarak sürecek” mesajı verilmişti. Rus hackerların siber saldırıları yeni bir gündem konusu değil. Daha önce de benzeri saldırıların Bulgaristan'a yönelik olarak gerçekleştirildiğini Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev açıklamıştı. (bkz. “Rusya, Balkanlar’da "hibrid savaş" planlıyor” haberi) Rusya düşman saydığı hedeflere yönelik bu tür dolaylı saldırılarda bulunmayı kendi korku ve sindirme politikasının bir parçası olarak değerlendirerek hackerlar ve bilgisayar korsanlarını da "muharip unsur" gibi kullanıyor.