Teröristler Ukraynalı ve Rus gözlemcilere ateş açtı

Ukrayna’nın doğusundaki teröristler 4 Mayıs saat 18.00 sularında Donetsk bölgesindeki Bezımyannoye yerleşim yeri yakınında gözlemcilere ateş açtı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2017 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2017 17:14
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı teröristler ve Ukraynalı askerler arasında devam eden çatışmalarda ateşkesi ve cephe hattındaki durumu gözlemek amacıyla kurulan Ortak Kontrol ve Koordinasyon Merkezi gözlemcileri, Donetsk bölgesinde yasa dışı silahlı örgütlerin hedefi oldu. Teröristler 4 Mayıs saat 18.00 sularında Donetsk bölgesindeki Bezımyannoye yerleşim yeri yakınında gözlemcilere ateş açtı.

  Ukrayna Terörle Mücadele Operasyonu Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Yasa dışı silahlı örgütler kendi amaçlarına ulaşmak ve kendi hırslarını gerçekleştirmek için, Minsk Anlaşmaları, insani hukuk ve diğer teammüller dahil olmak üzere tüm uluslararası güvenlik garantilerini görmezden geliyor” denildi.   

Rusya’da Donbas’ın işgal edilen bölgelerdeki “devlet şirketlerinin” finansmanını azalttı   Rusya Federasyonu, aleyhine uygulanan yaptırımları yüzünden Ukrayna’nın Donbas bölgesinin Rusya yanlısı teröristler tarafından işgal edilen kesimlerinde bulunan ve teröristlerin kontrolü altında olan şirketlere sağladığı finansmanı azalttı.   Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü’nün bildirdiğine göre bölgedeki demiryolu şirketi çalışanları kendilerine vaat edilen maaşları alamıyor.   İstihbarat, “Uluslararası toplumun Rusya Federasyonu’na yönelik uyguladığı yaptırımlar, sözde “cumhuriyetlerin” (teröristlerin kurduğu ve Ukrayna tarafından terör örgütü ilan edilen Lugansk (LNR) ve Donetsk (DNR) Halk Cumhuriyetleri) Rusya tarafından finansmanını kısıtlıyor ve dolayısıyla sosyal ödemelerin ve “bütçeden finanse edilen şirketlerin” çalışanlarının maaşlarının gecikmesine neden oluyor. Debaltsevo’da “DNR demiryolu” şirketi vaat edilen 5-7 bin ruble (90-130 dolar) düzeyindeki maaşı ödeyemiyor” açıklamasında bulundu.    Bununla birlikte teröristlerin, LNR ve DNR’e asker olarak angaje etmek için demiryolu çalışanlarına yönelik ajitasyon yapma kararı aldıkları da belirtildi.