Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 13 terörist etkisiz hale getirildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yürüttüğü operasyon kapsamında Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde 13 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 12:44
https://www.qha.com.tr/

Türkiye'nin sınır güvenliğini tehlikeye sokan bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye karşı harekete geçen Türk askerleri, 1 Temmuz 2024 tarihinde Suriye'nin kuzeyinde gelişen olaylardan sonra 13 teröristi etkisiz hâle getirdi.

13 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Irak'ın kuzeyindeki başlatılan Pençe ve Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında 10 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyin ve Zeytin Dalı bölgelerindeki 3 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Teröristlerin inlerini yerle bir etmeye devam! Irak'ın kuzeyindeki Pençe ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit edilen 10 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyi ve Zeytin Dalı bölgelerindeki 3 PKK/YPG'li terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi."

Teröristlerin inlerini yerle bir etmeye devam! Irak'ın kuzeyindeki Pençe ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit edilen 10 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyi ve Zeytin Dalı bölgelerindeki 3 PKK/YPG'li terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle… pic.twitter.com/NLb6afIkZF

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) July 2, 2024