Stratejik bölge, terör örgütü PYD/PKK'dan temizlendi

Afrin'in kuzeydoğusunda bulunan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nın, terör örgütü PYD/PKK'dan tamamen temizlendiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2018 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2018 16:09
https://www.qha.com.tr/

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarını imha etmek maksadıyla yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün, 28 Ocak'ta önemli bir gelişme yaşandı. Afrin'in kuzeydoğusunda bulunan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nın, terör örgütü PYD/PKK'dan tamamen temizlendiği ve bölgede kontrolün TSK destekli Özgür Suriye Ordusu'na geçtiği bildirildi.

Terör örgütü PYD/PKK, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi, hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef almaktaydı. Burseya Dağı'nın terörden arındırılması bu açıdan büyük önem arz ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı konuşmada, "Burseya alındığı andan itibaren çok daha emin bir şekilde yola devam edeceğiz. Afrin'deki, Münbiç'teki teröristler kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacaklar." ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu stratejik noktanın ele geçirilmesiyle beraber kahraman askerler Türk bayrağı'nı Burseya Dağı'nda dalgalandırdılar.