SBU’dan siyasetçilere 'Rusya' yasağı yolda

Rusya ziyaretlerine kısıtlama getiren yasa tasarısı, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) hukukçuları tarafından hazırlandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 13:55
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) hukukçuları, Ukraynalı siyasetçi, devlet görevlileri, yerel özyönetim organları temsilcileri ve sivil toplum erbaplarının Rusya’ya ziyaretlerinin kısıtlanmasını öngören yasa tasarısı hazırladılar.

SBU Basın Servisinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Yasa tasarısında devlet görevlilerinin Rusya’ya Ukrayna’nın milli çıkarlarına zarar vermek amacıyla ziyaret gerçekleştirdikleri için cezai sorumluluğa çekilmesi öngörülüyor. İlgili maddenin Ukrayna Ceza Kanununa eklenmesi teklif ediliyor” ifadelerine yer verildi.

Bunun yanı sıra, Ukrayna Güvenlik Servisinin son iki yıl devamında “Rus saldırısı koşullarında milli güvenlik düzeyinin arttırılması ve terörle mücadele” amacıyla otuzdan fazla yasama belgesinde değişiklik önerdiği kaydedildi.

160146

Günümüzde Rusya’ya ziyaret yasağını öngören yasa tasarısının iyileştirilmesi amacıyla halka açık bir tartışma başlatıldığı belirtilirken, herkes önerilerini Facebook'taki özel bir sayfaya ve SBU’nun internet sitesinde yer alan adreslere e-posta yoluyla gönderebileceği ifade edildi.

Ukrayna Verhovna Radası (Parlamento), dün 5 Ekim'de yapılan oturumda, Rus sanatçıların Ukrayna Güvenlik Servisi'nden onay aldıktan sonra Ukrayna'da tur yapabileceklerini öngören ülkede tur organizasyonları hakkında yeni bir yasa kabul etti.