Rus vekil: Kuzey Kore, ABD kıyılarına ulaşacak füze test edebilir

Rusya'dan gelen bir açıklamaya göre Kuzey Kore, Amerika Birleşik Devletleri'nin batı kıyılarına ulaşacağına inandığı uzun menzilli bir füzeyi test etmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 23:20
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Duması Dışişleri Komitesi üyesi Anton Morozov, Kuzey Kore'nin ABD'nin batı kıyılarını vurabilecek bir füzeyi test etmeye hazırlandığını anlattı.

 

Rus haber ajansı RİA’nın haberine göre 2-6 Ekim tarihleri arasında Pyongyong’ı ziyaret eden Rus milletvekillerinden biri olan Liberal Demokrat Parti milletvekili Morozov, ”Uzun menzilli füze denemeleri için hazırlık yapıyorlar. Bize gösterdikleri matematik hesaplarına göre geliştirdikleri bir füzeyle ABD'nin batı kıyılarını vurabilirler" açıklamasında bulundu.

 

159569

 

Kuzey Koreli yetkililerin atmosfere savaş başlığı bırakma ve bu savaş başlığını yönetme teknolojisine sahip olduklarını anlatan Rus milletvekili, Pyongyang'ın yakın zamanda bir balistik füze denemesi daha yapmayı planladığını belirterek, “Pyongyang'daki yetkililer, nükleer denemelerine devam etmekte kararlı ve savaş söylemleri kullanıyorlar.” ifadelerini kullandı.