Rus hackerlar Ukrayna'ya tank göndereceğini açıklayan Almanya'yı hedef aldı

Rus hackerlar, Ukrayna’ya tank göndereceğini açıklayan Almanya’ya siber saldırı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 10:26
https://www.qha.com.tr/

Almanya’nın Ukrayna’ya tank verme kararından sonra Rus hackerlar, misilleme olarak Almanya'ya siber saldırı düzenledi. 

Almanya Federal Siber Güvenlik Ajansından yapılan açıklamada, Rus hackerların büyük şirketler ve havaalanları dahil önemli Alman idarelerinin web sitelerini hedef aldığı aktarıldı.

SALDIRILARIN ÇOĞU PÜSKÜRTÜLDÜ

Konu ile ilgili açıklama yapan Alman Hükumetinin Sözcü Yardımcısı Christine Hoffmann, Çarşamba ve Perşembe günü birçok bilgisayar ve sunucuya  DDoS (Distributed Denial of Service/Dağıtılmış Hizmet Reddi) saldırıların yapıldığını belirterek, “Saldırılar çoğunlukla püskürtüldü, bu nedenle büyük çaplı ve ciddi bir hasar meydana gelmedi." şeklinde konuştu.

ALMANYA’DAN UKRAYNA’YA TANK DESTEĞİ

Almanya, 25 Ocak’ta Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya 14 adet Leopard 2 tankının teslim edilmesine karar verdiğini açıklamıştı.  Ayrıca Berlin hükumeti, Leopard 2 tanklarının üçüncü ülkeler tarafından ihracının da önünün açılacağını bildirmişti.

LEOPARD TANKLARI

Almanya’da üretilen Leopard tanklarına, Polonya, Portekiz, İsveç, İspanya, Çekya, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Hollanda, Norveç, Türkiye ve Macaristan gibi AB ve NATO ülkeleri sahip. Dünya çapında çeşitli ordularda hizmet veren yaklaşık 2 bin 670 Leopard 2 tankı mevcut. 

Yaklaşık 64 ton ağırlığındaki Leopard tankları, saatte 70 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 120 milimetrelik yivsiz top namlusuyla 5 bin metreye kadar hedefleri vurabiliyor.

Daha önce Polonya ve Finlandiya gibi Avrupalı müttefikler, Ukrayna'ya bu tankları göndermeye hazır olduklarını ve Berlin'in onayını beklediklerini bildirmişti. Leopard tankları, Almanya'da üretildiği için Ukrayna gibi başka ülkelerde kullanılması için Almanya'nın onayının alınması gerekiyor.