PYD, DAEŞ'lileri TSK'ya karşı savaşmaları şartıyla serbest bıraktı

"Zeytin Dalı Harekatı"nda 3. güne girildi. Harekatın ikinci gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı kara birlikleri Afrin tarafına geçti.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 15:28
https://www.qha.com.tr/

"Zeytin Dalı Harekatı"nda 3. güne girildi. Harekatın ikinci gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı kara birlikleri Afrin tarafına geçti. Kara harekatıyla birlikte Özgür Suriye Ordusu güçleri, Türk askerinin desteğiyle Afrin içinde ilerlemeye başladı. Hava bombardımanı ve sınırdaki birliklerden top atışları da devam etti.

164856

TSK, bugün 22 Ocak tarihinde, öğle saatlerinde Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı. Bununla beraber, Terör örgütü PYD/PKK, Afrin’deki DAEŞ’li esirleri TSK ve ÖSO’ya karşı savaşmaları şartıyla serbest bıraktı.

Anadolu Ajansı’nın Afrin’deki güvenilir yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, terör örgütü, Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanmak üzere DAEŞ’li teröristlerle anlaşmaya vardı. 

PYD/PKK, daha önce de çatışmalarda sağ ele geçirdiği DAEŞ’lileri, savaşmaları şartıyla hapishanelerden çıkarmıştı. Terör örgütü yine ABD’nin bilgisi dahilinde Rakka kent merkezinde kuşattığı DAEŞ teröristleriyle anlaşmaya vararak bölgeden tahliye etmiş, bunların önemli bir bölümü Türkiye’ye sızmak üzere sınır hattına yönelmişti.​

 

Komutanlar sınıra gitti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları Hatay'a gitti. Komuta kademesi, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan birliklerde denetleme ve inceleme yaptı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Milli İstihbarat Teşkilatı da harekata elektronik ve teknik istihbarat sağlıyor, Afrin kent merkezinden alınan anlık bilgi ve görüntüler, Türk Silahlı Kuvvetleri ile eşgüdümlü olarak, ÖSO birliklerinin koordinasyonunda kullanılıyor.

Genelkurmay'ın yaptığı açıklamalarda, teröristler ve bunlara ait hedeflerin vurulduğu, sivil kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkatin gösterildiği bir kez daha vurgulandı.

Açıklamanın ardından Hatay Hassa sınırında çok namlulu roket atar ve fırtına obüsleri ile Afrin'deki terör hedeflerine atış yapıldı. ayrıca Azez-Afrin sınırındaki PKK-PYD-YPG ve DAEŞ'e yönelik hedefler de vuruldu.