Pentagon İHA'ları düşürmeye izin verdi

Pentagon, ABD'deki askeri üslere yaklaşan özel veya ticari insansız hava araçlarının (İHA) düşürülmesine izin veren bir düzenleme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 09:34
https://www.qha.com.tr/

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) , ülkedeki 130’den fazla askeri üssün güvenliğini ihlal eden veya tehdit oluşturan özel veya ticari insansız hava araçlarının (İHA) düşürülmesine olanak sağlayan bir düzenleme yaptı.

Pentagon’dan gelen açıklamada, “Savunma Bakanlığı, personeline, önemli tesis ve kritik unsurlara tehdit teşkil eden insansız hava araçlarına karşı neler yapabileceğini anlatan spesifik ve gizli bir politika yayınladı.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, tüm İHA uçuşlarının ABD Federal Havacılık Yönetimi tarafından belirlenen şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği, bunun dışında yapılan uçuşların yetkisiz olduğu kaydedildi.

147021

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis,“ABD’de özel ve ticari İHA kullanımının artması tesislerimizin güvenliği, havacılık ve insanların güvenliği ile ilgili kaygılara yol açıyor.” diye kaydetti.

İHA’ların sayısının gittikçe büyümesi Amerikalı yetkilileri endişelendiriyor. Yetkililere göre, İHA’lar askeri üslere, havalimanlarına ve diğer önemli tesislere çok yakın yaklaşabilirler.