Moskova'ya yerleştirilen füze sistemlerinin amacı, Rus halkını manipüle etmek mi?

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Moskova'ya yerleştirilen hava savunma sistemlerine dair dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 16:23
https://www.qha.com.tr/

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Moskova'nın çeşitli bölgelerine hava savunma sistemleri konuşlandırılmasının, Ukrayna'dan gelecek bir saldırı tehdidiyle ilgili olmadığını ifade eden bir rapor yayımladı. Enstitü, Kremlin'in bu adımını, vatandaşları savaş psikolojisine sokmak için bilinçli bir manipülasyon girişimi olarak değerlendirdi.

RUS HALKINI MANİPÜLE ETMEK AMAÇLI MI?

Yayımlanan raporda, Moskova'da yerleştirilen hava savunma sistemlerinin bir tehdit neticesinde değil Rus halkını manipüle etmek amacıyla yapıldığı vurgulandı. Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Rusya'nın Ukrayna'yı gerçek bir tehdit unsuru olarak sunma niyetini, II. Dünya Savaşı ile paralellikler kurarak gösterebileceğini de ileri sürdü.

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsüne göre Kremlin, bu şekilde halk arasındaki savaşı destekleyenlerin sayısını artırmak ve onları gelecekteki seferberliğe hazırlamak istiyor. Enstitü, Moskova'da konuşlandırılan füze sistemlerinin, Rus halkını manipüle ve "gösteri" amacı güttüğünü kaydetti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 20 Ocak 2023 tarihinde, yüksek binaların üzerine Pantsir-S1 füze sistemlerinin yerleştirildiği görüldü.