İşgalci Rusya’dan Ukraynalı askerlere karşı 209 dava

Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi, Ukrayna’nın üst düzey askeri yönetimine karşı “Donbas’taki eylemleri nedeniyle” 209 dava açtı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 18:17
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni işgal eden ve Ukrayna’nın doğusuna saldıran Rusya Federasyonu’nun Soruşturma Komitesinin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yetkililerine ve ülkenin üst düzey askeri yönetimine karşı "barış ve insanlığın güvenliğine karşı ağır suçlar işledikleri" suçlamasıyla 209 dava açtı.

Rus hükümetinin yayın organı olan “Rusya Gazetesi”ne (Rossiyskaya Gazeta) demeç veren Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastrıkin, 128 Ukraynalı askeri yetkiliye karşı dava açıldığını kaydederek, Ukraynalı askerleri 3 yıl devamında ağır silahlardan defalarca konutlar, okullar, Donbas'daki hastaneler ve diğer sivil hedefler ateş açtığını ve bunun yüzlerce sivilin ölümüyle sonuçlandığını ileri sürdü.

Ayrıca Bastrıkin, Soruşturma Komitesinin Ukrayna topraklarındaki Rus dışişleri kurumlarına saldırıları da soruşturduğunu söyledi. Rus yetkili söz konusu saldırıları düzenleyen kişilerin tespit edildiğini ve 8 kişi hakkında uluslararası arama kararı çıkarıldığını iddia etti.