Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırının talimatını veren terörist etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı 2017 yılında polis memuru Fethi Sekin ve zabıt katibi Musa Can'ın şehit olduğu İzmir Adliyesi'ne yönelik saldırının talimatını veren "Alişer Çiya" kod adlı teröristi, Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 11:42
https://www.qha.com.tr/

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2017 yılında polis memuru Fethi Sekin ve zabıt katibi Musa Can'ın şehit olduğu İzmir Adliyesi'ne yönelik yapılan terör saldırısının talimatını veren bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Abdulkahar Karasaç isimli teröristi Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. 

FETHİ SEKİN'İN ŞEHİT OLDUĞU SALDIRININ TALİMATINI VEREN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

AA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre Irak'ın kuzeyinde yapılan operasyon neticesinde İzmir Adliyesi'ne terör saldırısı talimatı veren ve MİT tarafından takibe alınan "Alişer Çiya" kod adlı terörsit etkisiz hale getirildi.

Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategorideki teröristin PKK/KCK'nın sözde özel güç biriminde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Ayrıca Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör faaliyetlerine katılan teröristin, yurt içine yönelik maket uçak ve dron saldırılarının da planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu belirlendi.