Burseya Dağı'na Türk bayrakları asılıyor

Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nda bulunan 2 Türk bayrağı, direkleri ile birlikte dün YPG/PYD/PKK’dan temizlenen Suriye’nin Burseya Dağı'na dikilmek üzere götürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2018 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 13:23
https://www.qha.com.tr/

Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan yaklaşık 100 metre ileride bulunan 2 Türk bayrağı bugün 29 Ocak’ta, direkleri sökülerek iş makinalarına yüklendi. Kilis İl Özel İdaresine bağlı kamyon ve iş makinalarına yüklenen direkler, daha sonra çok sayıda askeri zırhlı araçlar ile birlikte Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan geçilerek Suriye’nin Azez kenti sınırlarında yer alan Burseya Dağı'na götürüldü.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan da konvoyla birlikte geniş güvenlik önlemleri altında Suriye topraklarına geçerek Burseya Dağı'na gitti.

165203

Dün 28 Ocak’ta TSK ve ÖSO’nun operasyonu ile stratejik bir öneme sahip olan Burseya Dağı havadan ve karadan yoğun bombardıman altına alınmış ve bölge terör örgütlerinden arındırılmıştı.

Mehmetçik bugün 29 Ocak’ta ise ele geçirilen dağda teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıları (EYP) etkisiz hale getirmek için bölgede çalışma başlattı. Teröristlerin özellikle tünellere tuzakladıkları bombaların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin tamamen temizlenmesi hedefleniyor. Dağda patlayıcı temizleme çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İHA