Amerika teröristlere desteğini sürdürüyor

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’ye silah yardımı yapan ABD, teröristlere istihbarat konusunda da destek sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2017 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 17:57
https://www.qha.com.tr/

Suriye'de avaşın sonlanması için görüşmeler sürerken, ABD teröristlere silah ve mühimmat desteğini sürdürmeye devam ediyor. 

Uydudan anlık görüntülerle hareket eden teröristlerin, Amerika'dan gönderilen özel danışmanlardan da bilgi aldığı bölgesel kaynaklarca aktarılıyor.

Daha önce de ABD’nin terör örgütü YPG’ye DAEŞ ile mücadele ettiği gerekçesiyle yaptığı yardımların ardı arkası kesilmediği bildirilmişti.

7 Ağustos'ta gece saatlerinde 112 yardım tırının Rakka’nın kuzeyindeki örgüt unsurlarına gönderildiği, böylece ABD’nin YPG’ye yaptığı yardım tırlarının sayısının bini aştığı bildirilmişti. Tırlarda Amerikan ordusunun kullandığı yüksek kabiliyetli zırhlı “Hummer”lar, yakıt tankerleri ve orta büyüklükte araçlar dikkat çekmişti.

Pentegon’dan alınan bilgilere göre YPG'ye verilecek silahlar listesinde 12 bin kalaşnikof marka tüfek, 6 bin makineli tüfek ve 3 bin 500 ağır  makineli tüfeğin yanı sıra 3 bin Amerikan yapımı RPG-7 ve bin Amerikan yapımı  AT-4 veya Rus yapımı SPG-9 tanksavar da bulunuyor.

Belgede ayrıca aynı kapsamda değişik kalibreye sahip 235 havan topu, 100 keskin nişancı tüfeği, 450 PV-7 tipi gece görüş dürbünü ve 150 kızılötesi  lazer aydınlatıcı dürbünün terör örgütüne ulaşacağı bilgisi yer alıyor.