AGİT, Rus birliklerinin Donbas'taki varlığını bir kez daha teyit etti

AGİT raporunda, Donbas'taki ayrılıkçı teröristlerinin Rus askerleriyle aynı işaretleri taşıdığı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2018 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2018 17:45
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu görevlileri, Ukrayna doğusunda Rusya yanlısı teröristlerinin işgal ettiği topraklarda, Donbas’ta kurulan Ateşkes Rejimini Kontrol ve Koordinasyon Ortak Merkezi'ndeki Rus askerlerinin taktığı kol bandının aynısını takan bir terörist görüldüğünü bildirdi.

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu raporunda, “‘LNR’in (ayrılıkçıların kurduğu sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti) kontrol noktasında bulunurken, gözlemciler Ateşkes Rejimini Kontrol ve Koordinasyon Ortak Merkezi'ndeki Rus askerlerinin taktığı kol bandının aynısını takan LNR üyesiyle konuştu.” denildi.

163240

Bilindiği gibi Moskova, Ukraynalı askerler ve Rusya yanlısı teröristler arasında çatışmaların devam ettiği Donbas bölgesinde kurulan Ateşkes Rejimini Kontrol ve Koordinasyon Ortak Merkezi'nden Rus askerlerini 19 Aralık tarihinde Rusya’ya geri döndüğünü açıklamıştı.

Ukrayna tarafı,  Ateşkes Rejimini Kontrol ve Koordinasyon Ortak Merkezi'nden Rus askerlerinin geri çekilmesinin, bölgedeki insani durumunun kötüleşmesine yol açabileceğine ifade etmişti.