ABD’den Ukyayna’ya siber güvenlik desteği

ABD’de Ukrayna’ya siber güvenliğini güçlendirmesi için 5 milyon dolar yardım sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2017 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 10:42
https://www.qha.com.tr/

ABD’nin Kiev Büyükelçisi Marie Yovanovitch, ülkesinin Ukrayna’ya siber güvenliğini arttırması için 5 milyon dolar yardım sağlayacağını bildirdi.

159870

Kiev’de dün 29 Eylül Cuma günü ABD ve Ukrayna siber güvenliğe ilişkin ikili diyalog düzenledi.

Görüşme sonrasında ABD’nin Kiev Büyükelçiği basın servisinden gelen açıklamada, “ABD’nin Kiev Büyükelçisi Marie Yovanovitch görüşme sırasında ABD'nin Ukrayna’ya siber saldırıları önleme, etkisini küçültme ve karşılık verebilme yeteneklerini güçlendirmesi için 5 milyon dolar yardım sağlayacağını bildirdi.” ifadeleri kullanıldı.

Bilindiği gibi 27 Haziran tarihinde Ukrayna’da bir dizi özel şirket ve kamu kuruluşu hackerların hedefi oldu. Oşçadbank, UkrPoşta (Ukrayna postası), Ukrayna telekomünikasyon şirketi Ukrtelekom, Ukrayna enerji şirketi Ukrenergo, Borispol Havaalanı ve diğer birçok şirket ve işyerlerinin siteleri siber saldırıya uğradı. Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukrayna’nın stratejik öneme sahip olan 150 kuruluşunun ve nükleer santrallerin saldırılardan etkilenmediğini açıkladı.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nden (SBU) yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'da yaşanan ve çok sayıda kurumun etkilendiği siber saldırıların arkasında Rusya güvenlik servislerinin bulunduğu belirtildi.