Zera Bekirova: Soygun ile ilgili dava açıldı

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 17:26
https://www.qha.com.tr/

Geçtiğimiz hafta sonu Akmescit’teki ofisi soyulan Kırım Tatar Yañı Dünya (Yeni Dünya) gazetesinin Baş Editörü Zera Bekirova, polisin gazetenin ofisinin soyulması ile ilgili dava açtığını bildirdi. QHA’ya konuşan Zera Bekirova, gazete çalışanlarının gün devamında beklediği polisin olay yerine dün (3 Ağustos) akşam saatlerinde geldiğini ve parmak izleri aldığını belirtti.

Ofisin güvenlik görevlileri ile güvenlik kamerasının olmaması ve çok basit bir kilidin olması nedeniyle suçluların ofise çok kolay girebildiğini anlatan Zera Bekirova, “Teknik araçsız, internetsiz, hiçbir şeysiz kaldık. Bilgisayarlar, fotoğraf makineleri, yazıcı, yani çalışmak için gerekli her şey götürüldü. Ama Cuma günü gazetemizin sayısı mutlaka basılacak, çalışıyoruz” diye kaydetti.

 Bekirova, “Bizim için en korkunç olanı gazetemizin arşivlerinin yok olmasıdır. Bu arşiv bilgisayarlardaydı, adamlar basılı arşivi de karıştırdı. Orada ne aradıkları anlaşılmıyor. 1957 yılından beri basılan tüm arşiv yere atılmış, fotoğraflar, abone makbuzları yırtılmış. Tuhaf hırsızlar, teknik donanımı götürmelerinin yanı sıra evrakları da karıştırmışlar. Kanepe ve koltuklar devrilmiş. Kanepe altında bir şeyler aramışlar. Tüm çekmeceler çıkarılmış. Sabit diskimiz olmadığı zaman tasarımcımız gazete arşivini sıradan disklere kaydederek topluyordu. Yani 10 yıl içinde toplanan bu diskler de çalındı” dedi.

Zera Bekirova, gazetenin çok yıllık arşivinin kime lazım olduğu konusunda şimdilik hiçbir tahmininin olmadığını söyledi.

Kırım Tatar Yañı Dünya (Yeni Dünya) gazetesinin Akmescit ofisi geçtiğimiz hafta sonu soyuldu.Gazete mensupları, ofise geldiklerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından tüm evrak arşivinin karıştırıldığını ve elektronik arşivler ile tüm esas bilgilerin bulunduğu bilgisayar ve belleklerin çalındığını tespit etti.