Zelenskıy UCM'den seslendi: Burada başka bir Vladimir görmek istiyoruz!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Hollanda'ya resmi ziyaret gerçekleştirerek Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesinde konuşma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 14:24
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Hollanda'ya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın Lahey'de Uluslararası Ceza Mahkemesi temsilcileri ile Hollanda vatandaşlarına sesleneceği duyuruldu.

ZELENSKIY ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNDE KONUŞTU

Zelenskıy, Hollanda Senato Başkanı Ian Brown ve Meclis Başkanı Vera Bergkamp ile bir araya geldi. Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde konuştu. Zelenskıy burada yaptığı konuşmada, "Tabii ki hepimiz burada başka bir Vladimir görmek istiyoruz, onu Lahey'de görmek istiyoruz. Kazandığımızda bunun olacağına eminim." dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaş suçlarından yalnızca biri olan Ukraynalı çocukları kaçırma eylemi dolayısıyla yakalama kararı çıkardı.

Ayrıca Zelenskıy Ukrayna'nın bu savaşı istemediğini ve bunun dünyadaki son savaş olacağını vurguladı. "Bugün, her zaman olduğu gibi, 4 Mayıs akşamı savaşlarda (İkinci Dünya Savaşı ve diğerleri) canları alınanların anısına saygılarımızı sunalım. Lütfen bu saldırganlıkta hayatını kaybeden Ukraynalıları unutmayın" dedi.

RUSYA NİSAN AYINDA 6 BİN 139 SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ

Öte yandan Zelenskıy Nisan ayında Rus işgalcilerin 6 bin 139 savaş suçu işlediğini ve 17'si çocuk olmak üzere 297 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Zelenskıy, "Melez bir mahkemeye değil, tam teşekküllü gerçek bir mahkemeye, gerçek adalete ihtiyacımız var. Bu, böyle bir saldırganlığın tekrarlanmamasının garantisi olmalıdır" ifadelerini kullandı.