Zelenskıy, Çekya cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Pavel'i kutladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Çekya'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Pavel'i kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 20:29
https://www.qha.com.tr/

Çek Cumhuriyeti'nde (Çekya) yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde, eski Başbakan ve ana muhalefet partisi Gayrimemnun Halk Hareketi'nin (ANO) Genel Başkanı Andrej Babis ile eski Genelkurmay Başkanı Petr Pavel yarıştı. Ülkede ikinci turu düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 57'sini alarak eski Genelkurmay Başkanı Petr Pavel kazandı.

Oyların yüzde 90'ının sayıldığı Çek Cumhuriyeti'nde, sayımı tamamlanmamış oyların sonucu değiştirmeyeceği öngörülüyor.

Öte yandan 8 Mart 2013'ten beri görevde olan Çek Cumhuriyeti'nin sekizinci cumhurbaşkanı Milos Zeman, 8 Mart 2023 tarihine kadar görevde kalacak.

ZELENSKIY PAVEL'İ TEBRİK ETTİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Çekya'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan eski Genelkurmay Başkanı Petr Pavel'i kutladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Twitter hesabından Pavel'i etiketleyerek yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikna edici zaferinden dolayı Pavel'i içtenlikle kutluyorum. Ukrayna'ya ve Rus saldırganlığına karşı mücadelemize verdiğiniz desteği takdir ediyorum. Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti halklarının yararına ve birleşik bir Avrupa'nın çıkarları için sıkı şahsi işbirliğinden memnuniyet duyacağım."

KTMM BAŞKANI ÇUBAROV'DAN YENİ ÇEKYA CUMHURBAŞKANINI TEBRİK 

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov da Çekya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair bir mesaj yayımladı. Çubarov, yayımladığı mesaj ile Çek Cumhuriyeti'nin yeni cumhurbaşkanı seçilen Pavel'i tebrik etti.