Yunanlar, Kırım'da işgalcilerle işbirliği peşinde

Kırım’a Yunanistan’dan ikinci heyet geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 11:38
https://www.qha.com.tr/

Rusya tarafından işgal edilen Sivastopol’ün Bitki Koruma ve Karantina Servisi’nin basın servisi, Yunan iş adamları heyetinin 30 Mart Çarşamba günü Sivastopol’e geldiğini bildirdi.

Heyetin başkanlığını Georgios Josifidis’in yaptığını bildiren Bitki Koruma ve Karantina Servisi’nin basın servisi, Yunan girişimcilerin Kırım’daki arıtma sistemleri, gıda ürünleri ihracatı, bağcılık ve şarapçılık sektörüne yatırım yapmak istediğini ifade etti.

İşgalci Rus yönetimine bağlı Sivastopol’ün sözde Valisi Sergey Menyaylo, Yunan heyet ile yaptığı görüşme sırasında, “İşbirliğine açığız ve tüm teklifleri değerlendirmeye hazırız. Günümüzde Sivastopol’e yatırım çekmek için tüm koşullar oluşturuldu. Yunan heyetin ikinci ziyareti, ciddi ilgiyi gösteriyor. Bugün yabancı girişimciler, Yunanistan’da gelişen sektörlerde net projeleri temsil ediyor” dedi.

Yunan iş adamı Georgaris Ahtanasios, “Tarım, meyve ihracatı ve su kaynakların araştırılması ve işletilmesi ilgimizi çekiyor” diye konuştu.

Daha önce Şubat ayında Yunanistan heyeti, Ukrayna yasalarına ve uluslararası yaptırımlara rağmen Rusya’nın işgali altında bulunan Kırım’ın başkenti Akmescit’e ziyaret düzenledi.

Rusya kontrolü altında bulunan Akmescit’in sözde Belediyesinin basın servisi, bahsi geçen heyetin başkanlığını Aleksandropolis (Dedeağaç) Belediye Başkanı Limbakis Evangelos’un yaptığını bildirdi. Heyette ayrıca Rusya’nın Doğu Makedonya ve Trakya Fahri Konsolosu Gabaeridis Konstantinos’un, Yunanistan’ın Evros ili Ticaret Odası Başkanı Topsidis Hristodulos’un ve Evros ili Ticaret Odası üyesi Baharidis Afanasios’un bulunduğu ifade edildi.

Avrupa Birliği, 2014 yılının Aralık ayında Rusya tarafından işgal edilen yarımadaya yatırım ve ticaret ile ilgili yaptırımlar uygulamıştı. Böylece Avrupalı şirketler ve Avrupa’da bulunan şirketler, Kırımlı şirketleri finanse edemiyor ve ilgili hizmetleri veremiyor. Ayrıca AB ülkelerinden turizm operatörlerinin, Kırım’a turlar önermesi yasaklandı.