Yunanistan, Kıbrıs'ta iki devletli çözüme karşı çıktı!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, GKRY lideri Nikos Hristodulidis ile yaptığı ortak açıklamada, Kıbrıs’ta iki devletli pozisyonun kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 13:35
https://www.qha.com.tr/

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis, Atina‘da Başbakanlık Konutu’nda düzenlenen "1. Yunanistan-Kıbrıs Hükümetlerarası Zirvesi" sonrasında açıklamalarda bulundu.

YUNANİSTAN, KKTC'Yİ YOK SAYMAYA DEVAM EDİYOR

Kiryakos Miçotakis, Yunanistan ve Kıbrıs’ın Güneydoğu Akdeniz’deki güvenlik ve istikrarın temel direkleri olduğunu ifade etti. Kıbrıs sorununun çözümünün sürekli bir ulusal öncelik olduğunu ve Birleşmiş Milletler (BM) müzakerelerinin yeniden başlamasının hedeflendiğini kaydeden Yunan Başbakan ayrıca, Kıbrıs'ta “İki devletli tutumun bizim açımızdan tamamen kabul edilemez olduğu açıktır” dedi.

Miçotakis, Avrupa Birliği'nin (AB) Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin yeniden başlatılmasında aktif bir rol oynaması gerektiğini ve Yunanistan‘ın BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden eylemlerin durdurulması için çaba göstereceğini belirtti. Yunanistan başbakanı, yeni BM Genel Sekreteri temsilcisinin atanmasını beklediklerini dile getirdi.

MİÇOTAKİS'DEN TÜRKİYE’YE MESAJ

Kiryakos Miçotakis ayrıca, Türkiye ile ilişkilerin uluslararası hukuk çerçevesinde geliştirilmesini vurgulayarak, bu ilerlemenin Kıbrıs meselesine de olumlu yansıyacağını kaydetti.