Yunan medyası ABD'ye tepki gösterdi: Yardımları dokunmadı!

Yunan medyası News Break, Meriç ve Dedeağaç mevkine askeri üs kuran ABD'yi eleştiri yağmuruna tuttu. Medya grubu, ABD'nin üssün bulunduğu bölgede 10 gündür devam eden orman yangınına müdahale etmemesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2023 14:35
https://www.qha.com.tr/

Yunanistan, haftalardır devam eden orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yunan medyası, Yunanistan'da günlerdir söndürülemeyen orman yangınlarına ilişkin tepki içeren bir paylaşımda bulundu. Yunanistan, Dedağaç ve Meriç bölgesinde askeri üs kuran ABD'yi eleştiri yağmuruna tuttu. Yunan medyasından News Break, ABD'nin orman yangınları konusunda harekete geçmemesine tepki gösterdi.

ORMAN YANGINLARININ DEVAM ETTİĞİ BÖLGEDE ABD İLGİSİZLİĞİ

Haberde, "ABD üssüne dönüştürülen Dedeağaç günlerdir ateş altında. İtfaiyeciler, karadan ve havadan ellerinden geleni yapıyor ama görünen o ki bu yeterli değil. Bir yanda Dedeağaç yanarken ABD Büyükelçisi'nin herhangi bir açıklama yapmaması, diğer yanda bölgedeki ABD üssünün ilgisizliği. Böyle zor bir dönemde Amerika'nın ülkemize karşı tutumu konusunda güçlü sorular ortaya atıyor" ifadeleri yer aldı. 

"ABD'nin Dedeağaç Üssü neden yıkıcı yangınların söndürülmesine yardımcı olmuyor?" sorusuyla birlikte "Amerikalı bir çalışanın karıştığı bir trafik kazası olsa bile, trafik polisinden önce üs yetkilileri olay yerine koşardı!" tepkisi gösterildi.

DEDEAĞAÇ VE MERİÇ'TE ABD ÜSSÜ

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'un, CIA ajanlarıyla birlikte Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dedeağaç ve Meriç bölgesine 6 Temmuz 2023'te gizli bir ziyaret gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı. Ziyaretin ardından ABD'nin, Dedağaç ve Meriç bölgesine askeri üs kurduğu tespit edilmişti.