Yunan Bakan ABD'nin silah konuşlandırdığı adaları ne amaçla ziyaret edecek?

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, bugün ABD'nin silah ve mühimmat konuşlandırdığı Dedeağaç ve Semadirek Adası'nı ziyaret edecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 17:38
https://www.qha.com.tr/

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) askerî teçhizat konuşlandırdığı Dedeağaç ve Semadirek Adaları'nda bugün bir ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu. Bakan Dendias'ın XII. Mekanize Piyade Tümeninin sorumluluk alanına gideceği belirtildi.

Dendias'ın ABD'nin 2023'te teçhizat konuşlandırdığı Dedeağaç mevkinde bulunan Tank Simülatör Merkezinde incelemelerde bulunacağı kaydedildi. Ardından Bakanın Piyade Alayı Taktik Komutanlığı ve Semadirek Deniz İstasyonuna gideceği ve adada görev yapan subaylar için inşa edilecek askerî lojmanlarını duyuracak. 

ABD TEÇHİZATINI DEDEAĞAÇ LİMANI'NA KONUŞLANDIRDI

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'un geçen sene CIA ajanlarıyla birlikte Dedeağaç ve Meriç bölgesine gerçekleştirdiği gizli ziyaret dünya kamuoyunda dikkat çekmişti. "Çok gizli" ziyaretin bir yıl sonrasında Yunanistan'da Türklerin yoğunlukta yaşadığı Dedeağaç mevkinde konuşlandırılan ABD tank ve teçhizatı ise merak konusu oldu.