Yeni harita skandalı bu kez Çekya ve Portekiz’den

Kırım’sız Ukrayna’nın yer aldığı haritalar Prag’daki bir okulda ve Viseu (Portekiz) şehrindeki bir televizyon kanalında kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 14:24
https://www.qha.com.tr/

Çekya’daki okullardan birinde Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Rusya ile aynı renkte gösterildiği Avrupa haritasının kullanıldığı, ayrıca Ukrayna bayrağının haritada ters yerleştirildiği ortaya çıktı.

Bir Twitter kullanıcısı, başkent Prag’da çocuğunun eğitim alacağı okulu ziyaret ettiğinde Kırım’sız Ukrayna haritası gördüğünü, öğretmenlerden birinin söz konusu haritaları Çek Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığından aldıklarını söylediğini paylaştı.

Dnes jsem zašel do školy na Praze 1, kam bude chodit můj syn. A co tam mají za mapu Evropy ve třídě? Učitelka o tom ví, omlouvá se, ale prý jim tyto mapy poslalo ministerstvo. @Fbeyeee @U_kropka @nikorepi @YPerebyinis pic.twitter.com/CgO2Nxpnps

— ppk (@prtprnkllr) 

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

17"> Ocak 2018

Kasım 2017’de bir Çek şirketinin Kırım’ın yanlış belirtildiği haritaları bastığını doğrulayan Ukrayna’nın Prag Büyükelçisi Yevgen Perebiynis, “Bizim mektubumuzdan sonra şirket büyükelçiliğimize özür mektubu göndererek, yanlış haritaların satıştan ve şirketin web sitesinden kaldırıldığını bildirdi.” dedi.

Bunun yanı sıra Perebiynis, Eğitim Bakanlığının da söz konusu haritaları okullardan toplatmak için gereken tedbirleri hazırladığını, ancak Bakanlıktan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama almadıklarını ifade etti.

Portekiz’de de yerli kanallardan biri haberlerinde Kırım’sız Ukrayna haritasını gösterdi. Ukrayna’nın Portekiz Büyükelçiliği, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, Viseu Now televizyon kanalının 15 Ocak tarihinde, “Viseu’da Ukrayna Noel’i” başlıklı haberinde Kırım’sız Ukrayna haritasını yayınladığını bildirdi.

Ukrayna’nın Portekiz Büyükelçisi İnna Ognivets, televizyon kanalına gönderdiği açık mektupta Kırım’ın Ukrayna’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

#CrimeaIsUkraine A carta aberta da Embaixadora, Inna Ohnivets, à Direção do Viseu Now na sequência duma reportagem sobre o Natal Ucraniano em Viseu, na qual foi demonstrado o mapa da