"Yasal yollarla Kerç Köprüsünün inşaatı engellenebilir"

Çubarov: “Yasal olarak Rusya'nın aşamayacağı engeller koymayı başarırsak bu deniz ablukasını organize etme çabalarından daha etkili olur”.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 13:38
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna’nın, Kırım ile Rusya'yı birbirine bağlayacak Kerç köprüsünün inşaatına yasal yollarla engel olunabileceğini belirtti.

Refat Çubarov, Ukrayna’nın Apostrof sitesine verdiği demeçte, “Ukrayna devleti ve yasal kurumlarımız köprünün inşaatını engellemek için henüz yasal araçları kullanmadı. Bir taraftan Rusya tüm uluslararası normları ihlal ediyor ve dünya onu durduramıyor. Ancak diğer taraftan Deniz hukuku diye bir hukuk dalı var. Deniz hukukuna göre başka bir devletin haklarını ihlal eden devlete karşı yaptırımlar öngürülüyor. Eğer Rusya, Kırım’ı kendi toprakları gibi görüyorsa, Rusya ve Ukrayna’nın kontrolünde olan Azak Denizi var. Ukrayna bu köprünün inşasına karşı çıkabilir. Eğer biz yasal olarak Rusya'nın aşamayacağı engeller koymayı başarırsak bu deniz ablukasını organize etme çabalarından daha etkili olur.” diye konuştu.